Cách Làm Món Bánh Xèo Bằng Tiếng Anh

--- Bài mới hơn ---

  • Cách Làm Món Bánh Xèo Bằng Tiếng Anh (Vietnamese Crepe)
  • Mách Mẹ Cách Chế Biến Dâu Tây Cho Trẻ Ăn Dặm Chuẩn Vị Thơm Ngon Để Con Nhanh Cao Lớn
  • Mách Bạn Mẹo Bảo Quản Gấc Tươi Dùng Được Cho Cả Năm
  • Cách Làm Món Thịt Kho Tàu Không Dùng Nước Dừa Siêu Ngon
  • Cách Chế Biến Táo Cho Bé Ăn Dặm Thế Nào Là Tốt Nhất
  • Miêu tả cách làm bánh xèo bằng tiếng anh đơn giản

    Chuẩn bị nguyên liệu và cách làm bánh xèo bằng tiếng anh tại nhà

    1. Ingredients

    *For the fillings:

    • 1 lb pork (or chicken breast)
    • 1 lb shrimp
    • 1 bag bean sprout
    • 3 garlic clove
    • 1 bun green onion
    • 1/2 tsp salt
    • 1/2 tsp ground pepper
    • 1/2 tsp sugar
    • 1/2 tsp fish sauce
    • 5 tsp vegetable oil

    *For the batter:

    • 2 cup rice flour
    • 1 1/2 tsp turmeric
    • 1/2 tsp sugar
    • 1/4 tsp salt
    • 1 egg
    • 1 can coconut milk (400 ml)
    • 1 can beer (or water)

    * Accompaniments:

    • 1 mustard green
    • 1 cucumber
    • Vietnamese Dipping Sauce

    2. Intructions

    – Cut green onions in half. Mince only the white part; chop the green part finely. Mince garlic cloves coarsely. Set aside. In a mixing bowl, whisk together all the batter ingredients until smooth. Add chopped green onions. Stir well. Let it sit from now.

    – Thinly slice the pork and marinate with 1/2 amount of minced onion, 1/4 tsp. salt, 1/4 tsp. ground pepper, 1/2 tsp. sugar, and 1/2 tsp. fish sauce. Mix up. Set aside. Marinate the shrimps with remaining minced onion, 1/4 tsp. salt, 1/4 tsp. ground pepper. Mix up. Marinate for 5 minutes.

    – In a saucepan, heat 1/2 tsp. vegetable oil on medium high heat. Add 1/2 amount of minced garlic. Sauté until fragrant. Add shrimps. Cook and stir for 3 minutes or until turn pink. Place on a dish. Once again, add 1/2 tsp. vegetable oil into that pan.

    – Add remaining minced garlic. Sauté and add marinated pork. Stir and cook for 5 minutes. Transfer on a dish with shrimps. Set aside.

    – Heat a pan on medium high heat. Add 1/2 tsp. oil and swirl slightly to coat the pan’s bottom and sides. Stir the batter up and ladle it into the pan (just enough to cover the bottom of the pan.) Swirl around the pan to distribute evenly.

    – Then place cooked pork, shrimps, and bean sprouts on one side of the pan. Cover with lid and cook for 1 minute. Then remove the lid and cook for another 1 minute. Wrap up and remove the crepe. Repeat with the remaining batter and fillings.

    – To serve: Take a piece of mustard green leaf. Place in a small piece of crepe along with fillings and cucumber slices. Wrap up the mustard green piece and dip in Vietnamese Dipping Sauce and enjoy.

    – Or You can place the crepe into a dish; cut into bite size pieces by using a scissor. Cut mustard green into small pieces. Place in cucumber slices. Pour in Vietnamese Dipping Sauce. Mix up and enjoy!

    Nguồn: Npfamilyrecipes

    --- Bài cũ hơn ---

  • Cách Làm Bánh Ướt Thịt Nướng Ngon Chuẩn Vị Xứ Huế
  • Cách Chế Biến Nấm Hương Rừng Khô
  • Cách Nhặt Rau Rút Sao Cho Đúng Và Những Món Ngon Với Rau Rút
  • Thuyết Minh Về Món Ăn Ngày Tết
  • Thuyết Minh Về Cách Làm Bánh Chưng Ngày Tết
  • Cách Làm Món Sushi Bằng Tiếng Anh

    --- Bài mới hơn ---

  • Cách Làm Sushi Bằng Tiếng Anh Với 5 Bước Đơn Giản
  • Cách Làm Món Cá Chép Om Dưa Ấm Bụng Ngày Đông
  • Cách Chế Biến Món Cà Ri Sườn Heo
  • Cách Chế Biến Thịt Kỳ Đà Lạ Miệng Cực Thơm Ngon
  • Cách Nấu Cháo Thịt Bằm Cho Bé Kết Hợp Với Nhiều Nguyên Liệu
  • Sushi là món ăn đặc trưng của đất nước Nhật Bản thể hiện rõ nét văn hoá ẩm thực của đất nước hoa anh đào. Dù việc làm sushi khá đơn giản nhưng nó vẫn cung cấp cho mọi người đầy đủ chất dinh dưỡng và năng lượng cho một ngày làm việc nên được những người bận rộn yêu thích.

    Nguyên liệu và cách làm sushi bằng tiếng anh

    1. Ingredients

    • 1 cup short-grain rice
    • 1 tablespoon caster sugar
    • 5 tablespoons rice vinegar
    • 100g fresh fish fillet (such as salmon, tuna, ocean trout or kingfish)
    • 1 small Lebanese cucumber, peeled
    • 1/2 avocado
    • 4 nori sheets
    • Wasabi, to taste
    • Pickled ginger, to serve
    • Japanese soy sauce, to serve

    2. How to make Sushi perfectly

    Step 1: Make the Sushi Rice

    – A critical step is making great sushi rice: seasoning it as Morimoto does, with a mixture of rice vinegars, sugar and salt, then carefully separating and fluffing the grains with a slicing motion. “Use your fingertips to delicately spad the rice,” says Morimoto. “You want a little space between the rice grains so that they remain fluffy.”

    Step 2: Prepare the Fillings

    – To be eaten safely, sushi-grade fish must be handled correctly: It should be frozen for at least one day to kill any parasites. For the best flavor and texture in oily, strong-smelling fresh fish, such as salmon and mackerel, rub the fillets with fine sea salt and let stand for 30 minutes; rinse the fish well, pat dry and sprinkle all over with rice vinegar.

    – Crab Meat from Dungeness, blue or king crabs is best. Pick over the meat for bits of shell. Tuna If a piece of tuna is sinewy, simply scrape the meat off the sinews with a sharp knife.

    – Salmon Slice salmon across the grain into strips about 4 inches long and 1/4 inch thick. Cucumber Seed a cucumber, then slice it-including some of the skin-into a thin julienne.

    – Cut a ripe Hass avocado in half. Carefully strike the pit with the blade of a heavy chef’s knife, then twist the knife to remove the pit. Peel the halves, then cut them into 1/4-inch-thick slices.

    Step 3: Form the Maki

    – Carefully wave a 4-by-7 1/2-inch sheet of nori over an open flame until crisp and fragrant, then transfer to a bamboo mat. Wet your hands in water that’s seasoned with rice vinegar, then scoop up 1/2 cup of sushi rice. Gently form the rice into a loosely packed, palm-width log. Place the log at one edge of the nori and begin spading it across to the other side.

    – Continue to spad the rice all over the nori, rewetting your hands as necessary, until an even layer covers all but a 1/4-inch border at the top edge. Spad about 1/4 teaspoon of wasabi lengthwise along the middle of the rice. Lay about 2 ounces of the filling (either a single ingredient or a combination) along the center of the rice.

    – Wasabi Tip: “Rice, wasabi and fish should be in harmony,” says Masaharu Morimoto. “We use more wasabi with fatty fish, less with lean fish.”

    Step 4: Roll the Maki

    – Roll the bamboo mat up and away from you, curling the nori and rice around the filling; use your fingers to hold the filling in place as you roll. Secure the roll with the 1/4-inch flap of nori.

    – Once the roll is sealed, gently squeeze, pssing gently on the top and sides, to compss the roll slightly and form a rough square shape. Press on each end of the roll to make a neat surface.

    Step 5: Cut the Maki

    Lift the roll off the bamboo mat and transfer it to a work surface. Dip the tip of a long, sharp knife into vinegar water; let the water run down the length of the blade. Using a long slicing motion, cut the maki in half, then cut each half into thirds to form six even pieces, rewetting the blade as needed. Serve.

    Nguồn: Foodandwine

    --- Bài cũ hơn ---

  • Gợi Ý 25 Cách Làm Món Chay Ngon Từ Đậu Hũ(Đậu Phụ) Đơn Giản Tại Nhà
  • 6 Cách Chế Biến Nấm Đông Cô Khô Và Phương Pháp Sơ Chế Đúng
  • Lạ Miệng Với Cách Làm Món Tôm Nướng Xiên Que Theo Kiểu Mới
  • Cách Làm Món Vịt Nấu Măng Tươi Ăn Bún Ngon Miễn Chê, Cả Nhà Thích
  • Sườn Xào Chua Ngọt Ngon Đúng Điệu Cả Nhà Đều Khen
  • Cách Làm Món Mì Ý Bằng Tiếng Anh

    --- Bài mới hơn ---

  • Cách Làm Bánh Bao Bằng Tiếng Anh
  • Cách Làm Mì Ý Sốt Bò Bằm Tại Nhà Ngon Như Ngoài Hàng
  • Cách Làm Mì Ý Sốt Bò Bằm Thơm Ngon, Cực Dễ Trong Vài Phút
  • Cách Làm Mì Ý Sốt Bò Bằm Chuẩn Châu Âu
  • Ngon Tuyệt Với Cách Làm Món Mỳ Ý Sốt Cà Chua Thịt Viên
  • Mỳ ý Spaghetti – Món ăn hấp dẫn của mọi người

    Spaghetti is a long, thin, solid, cylindrical pasta. Spaghettoni is a thicker form of spaghetti, while capellini is a very thin spaghetti. It is a staple food of traditional Italian cuisine. Like other pasta, spaghetti is made of milled wheat and water and sometimes enriched with vitamins and minerals. Authentic Italian spaghetti is made from durum wheat semolina, but elsewhere it may be made with other kinds of flour. Typically the pasta is white because refined flour is used, but whole wheat flour may be added.

    Originally, spaghetti was notably long, but shorter lengths gained in popularity during the latter half of the 20th century and now it is most commonly available in 25-30 cm (10-12 in) lengths. A variety of pasta dishes are based on it, and it is frequently served with tomato sauce or meat or vegetables.

    Nguyên liệu và cách nấu mỳ ý bằng tiếng anh rất đơn giản

    Ingredients:

    • 12 ounces dry spaghetti, uncooked
    • 2 tablespoons Pure Wesson® Canola Oil
    • 1 cup chopped onion
    • 2 tablespoons minced garlic
    • 1 pound ground round beef (85% lean)
    • 1 can (24 oz each) Traditional Pasta Sauce
    • Grated Parmesan cheese, optional

    How to cook Spaghetti:

    Step 1: Bringing the water to a boil

    – Fill a large pot with plenty of cold water (use 3 quarts water for 4 to 8 ounces dried spaghetti). If desired, add a little salt to the water for seasoning. Some people add a tablespoon of olive oil or cooking oil to the water to keep the spaghetti from sticking together, but this isn’t necessary as long as you use enough water and stir the spaghetti occasionally during cooking.

    – The downside of using oil in the water is that it tends to keep the sauce from adhering to the pasta. Bring the water to boiling.

    Step 2: Adding the spaghetti

    – Once the water is boiling, add the spaghetti a little at a time so the water doesn’t stop boiling. Reduce the heat slightly so the water doesn’t boil over; boil, uncovered, until the spaghetti is al dente, using the package directions as a guide for timing.

    Step 3: Testing doneness

    – The desired doneness for pasta is called al dente, which is Italian for “to the tooth.” This means cooked until the pasta has a firm, chewy texture. Test near the end of the cooking time by giving the spaghetti a taste. Under-cooked pasta will have a hard core, and overcooked pasta will be sticky and soggy.

    Step 4: Draining and using

    – When the spaghetti is done, drain it in a colander and shake well to remove excess water that would make the sauce runny. Do not rinse the spaghetti because it removes the light coating of starch that helps the sauce and seasonings cling. Pasta continues to cook after draining, so try to serve it immediately.

    – Tip: If your drained spaghetti needs to sit before using, return it to the warm cooking pan (off the heat), toss it with a little butter or olive oil to pvent sticking, and cover for up to 15 minutes.

    Step 5: Marinara Sauce

    – Once you know how to cook spaghetti, try your hand at homemade marinara sauce. It’s quick, easy, and ready in under an hour.

    – Finely chop 1 large onion, 1 medium carrot, and 1 stalk celery. In a large saucepan cook onion, carrot, celery, and 3 cloves minced garlic in 2 tablespoons hot oil over medium heat about 10 minutes or until very tender, stirring occasionally.

    – Stir in two 15-ounce cans tomato sauce, 1 cup water, 1 cup dry red wine, 3 tablespoons snipped fresh Italian (flat-leaf) parsley, 2 tablespoons snipped fresh basil, 1 tablespoon tomato paste, 1 tablespoon dried Italian seasoning, 2 to 3 teaspoons sugar, 3 bay leaves, 1/2 teaspoon salt, and 1/4 teaspoon black pepper.

    – Bring sauce to boiling; reduce heat. Simmer, uncovered, 45 minutes, stirring occasionally or until desired consistency. Makes about 4-3/4 cups sauce. If desired, ladle cooled sauce into freezer containers and freeze for up to 3 months.

    Nguồn: Bhg

    --- Bài cũ hơn ---

  • Cách Làm Mì Ý Sốt Thịt Bò: Món Mì Ý Sốt Thịt Bò Dùng Nóng Sẽ Rất Ngon
  • Cách Làm Món Mì Ý Sốt Bò Băm Ngon Tại Nhà
  • Cách Làm Mì Ý Hải Sản Sốt Kem Tươi
  • Cách Làm Món Mì Ý Sốt Phô Mai Thơm Ngon, Cực Đơn Giản Tại Nhà
  • Cách Làm Món Mì Ý Sốt Kem Gà Nấm Siêu Hấp Dẫn Tại Nhà
  • Cá Rán Tiếng Anh Là Gì, 2 Cách Làm Cá Rán Bằng Tiếng Anh

    --- Bài mới hơn ---

  • Cách Vệ Sinh Bể Cá Cảnh Nhanh Chóng Ngay Tại Nhà
  • Một Số Cách Làm Sạch Kính Bể Cá Ở Nhà Hàng Hải Sản
  • Cách Làm Bể Cá Cảnh Đẹp Với Thiết Kế Hợp Lý Nhất
  • Hướng Dẫn Làm Bể Cá Cảnh Và Cách Chăm Sóc Bể Cá
  • Cách Làm Canh Cá Trắm Nấu Chua Cay Ăn Nhiều Mà Không Chán
  • Cá rán có tên tiếng anh là Fried Fish là một món ăn thường gặp trong các bữa cơm của gia đình Việt Nam. Cá là một nguyên liệu vô cùng quen thuộc với bữa cơm hằng ngày trong các gia đình ở Việt Nam với nguồn dinh dưỡng dồi dào cũng như hương vị thơm ngon.

    Instructions make – Cách làm cá rán bằng tiếng anh từ Massageishealthy

    1. Step 1:

      Combine fish sauce with all of the minced ginger. Set aside. If cooking whole fish, cut 5 deep cuts into flesh on both sides, lightly season with salt.

      If a fillet, lightly season with salt. Choose either method below.

    2. Step 2:

      Preheat pan to medium/high, add enough oil to cover whole bottom, lightly coat entire fish with cornstarch, and gently lay into the hot oil. It should sizzle gently, cook for about 8 minutes each side or until golden brown.

    3. Step 3:

      For the fillet, cook skin side down for 4 minutes first, and finish with flesh side in the pan for 2 min. Take out and rest on a plate.

    4. Step 4:

      Remove excess oil from pan, add sesame oil, and toss in bok choy and 1 tbsp of fish sauce. Cook for 3-5 minutes.

    5. Step 5:

      Serve the bok choy & Crispy fish hot with jasmine rice, any other recipes on our website, and the side of fish sauce spiked with the ginger. Enjoy!

    Instructions make – Cách làm cá chiên sả bằng tiếng anh từ Massageishealthy

    1. Step 1:

      Clean the fish thoroughly and pat dry with paper towels. Cut a few diagonal slits into the fish on both sides.

      In a small bowl, mix together salt, pepper, turmeric, lemongrass, garlic and red pepper flakes (optional).

    2. Step 2:

      Rub mixture onto the fish liberally, including in-between slits and in the cavity. Dust the fish with a light layer of corn starch.

      Using a skillet with a lid, heat vegetable oil on medium-low. Add fish and cover the skillet with a lid. Fry for about 5 minutes on low, covered.

    3. Step 3:

      The lid will trap the heat and help cook the fish through. Watch out for oil splatters.

      Cooking on low will pvent burning the garlic and lemongrass. Yes, fish won’t be crispy with a covered lid, but we will make it crispy towards the end.

    4. Step 4:

      Flip the fish and cook the other side on low with a covered lid for another 5 minutes. Now remove the lid and slightly turn up the heat to medium high.

      The high heat will crisp up the skin. Fry for 1-2 minutes. Flip and fry the other side for 1-2 minutes until crispy.

    5. Step 5:

      Transfer fish to a plate-lined with paper towels to remove excess oil. Serve with steamed rice, sliced cucumbers, tomatoes, fresh lettuce and an optional side of fish sauce dipping sauce.

    --- Bài cũ hơn ---

  • 2 Cách Làm Món Cá Chiên Xù Ngon
  • Hướng Dẫn Cách Rán Cá Ngon Hết Ý❤️
  • Cách Làm Bể Cá Rồng Vừa Đẹp, Vừa An Toàn, Lại Kinh Tế.
  • Cách Làm Bể Cá Rồng Đẹp, Giá Rẻ, Chuyên Nghiệp Từ A
  • Cá Ruội Làm Gì Ngon? Các Công Thức Chế Biến Chuẩn Chỉnh!
  • #1 Cách Làm Rau Muống Xào Tỏi Bằng Tiếng Anh, Tiếng Anh Là Gì?

    --- Bài mới hơn ---

  • Cách Làm Món Trứng Chiên Chả Rươi Ngon Như Ở Ngoài Nhà Hàng
  • Độc Đáo Với Món Rươi Chiên Xù ❤️?✅
  • Mách Bạn Cách Làm Món Rươi Chiên Ngon Không Cưỡng Được
  • Cách Làm Thạch Rau Câu Trái Cây Hương Vải Thơm Ngon Thanh Mát Giải Nhiệt Ngày Hè
  • Cách Làm Thạch Rau Câu Trái Cây Tại Nhà
  • Rau muống tiếng anh là spinach, Rau muống xào tỏi tiếng anh là Stir – fried water morning glory with garlic là một trong những món ăn tuy dân dã nhưng cũng rất được ưa chuộng của người Việt Nam.

    Món ăn này thường xuất hiện trong các bữa cơm gia đình hàng ngày hay thậm chí là những buổi tiệc nhờ vào hương vị thơm ngon, bổ dưỡng.

    Rau muống xào tỏi tên tiếng anh là gì?

    Morning glory is a vegetable eaten for its tender shoots and leaves. It is commonly found in Southeast Asia. It is also known as water spinach, river spinach, Chinese spinach and Chinese watercress.

    It takes very little effort to grow morning glory and that’s partly why this vegetable is so popular. It is used extensively in Burmanese, Thai, Laotian, Cambodian, Malaysian, Chinese, Vietnamese, Fillipino and Taiwanese cuisine.

    Morning glory plant grows in rice paddies and needs a lot of water. It has a very high water and fibre content. It is rich in iron, proteins and vitamins A,B and C.

    Although each country has their own way of cooking it. The Vietnamese like to stir-fry with with chilli and garlic; the Chinese like to either cook it with just garlic or sometimes cook it with fermented beancurd.

    Outside of South-East Asia, water spinach (or Chinese spinach, another name for it) is usually available in Asian vegetable markets, but the same stir-fry recipe can be used with other greens like spinach, kale and cabbage.

    Cách làm rau muống xào tỏi bằng tiếng anh ngon như nhà hàng

    • 1 bunch water spinach (~ 700g) discard tougher parts of the bottom stem, cut/break into 3-inch (7 cm) lengths, washed and drained
    • 1 tsp salt
    • 1 tbsp vegetable oil
    • 5 cloves garlic smashed
    • 1 tbsp oyster sauce
    • 1 tbsp fish sauce
    • 1 tsp sugar or chicken stock/ MSG

    Thời gian cần thiết: 0 ngày, 2 giờ và 3 phút.

    Trình bày cách làm rau muống xào tỏi bằng tiếng anh ngon như nhà hàng:

    1. Step 1: Wash the morning glory greens

      Wash the morning glory greens under running water until it runs clear. Cut the roots if required. Bring 3 cups of water to boil.

      Blanch the greens in boiling water for just about a minute. We don’t want the greens to lose their crunchiness or the bright colour. Immediately drain and run under cold water to stop the cooking process.

    2. Step 2: Heat oil in a wok or a shallow pan.

      Heat oil in a wok or a shallow pan. Add the smashed garlic cloves and sauté till they just start to turn brown.

    3. Step 3: Add the blanched water spinach

      Add the blanched water spinach, soya sauce and lime juice. Mix well such that the vegetable is coated with the sauce.

      Cook for about a couple of minutes. It doesn’t take long for morning glory to get to that fine texture of tender-crisp. Remove from wok into the serving plate immediately.

    Như vậy là chúng ta đã cùng hoàn thành cách làm rau muống xào tỏi bằng tiếng anh rồi đấy. Thật sự đơn giản và nhanh chóng đúng không nào?

    --- Bài cũ hơn ---

  • Cách Làm Món Rau Muống Xào Tỏi Xanh Giòn Mà Không Bị Nhũn
  • Học Cách Làm Món Rươi Cuốn Lá Lốt Ngon Khó Cưỡng Lại ???
  • Bật Mí Cách Làm Nem Rươi Thơm Ngon Của Siêu Đầu Bếp Hải Dương
  • Cách Sơ Chế Rươi Đúng Cách Để Làm Món Ăn Ngon
  • Cách Rán Chả Rươi Ngon Đúng Điệu?
  • Cách Làm Kimbap Bằng Tiếng Anh

    --- Bài mới hơn ---

  • Hướng Dẫn Cách Làm Sushi Nhật Bản “bao Đẹp, Bao Ngon” Như Ngoài Hàng.
  • Cách Làm Sushi Nhật Bản Ngon Đúng Chất Và Hấp Dẫn Tại Nhà
  • Cách Làm Sushi Bánh Mì Siêu Ngon, Siêu Lạ Và Hấp Dẫn
  • Chỉ Bạn Cách Làm Sườn Non Chiên Giòn Thơm Ngon Quyến Rũ
  • Cách Làm Món Súp Khoai Tây Nóng Hổi Cho Bữa Sáng Giữa Tuần
  • Cách làm kimbap bằng tiếng anh – Kimbap là một món ăn vô cùng quen thuộc với người Hàn Quốc và từ khi xuất hiện tại Việt Nam nó cũng được rất nhiều người ưa chuộng bởi sự tiện lợi nhưng vẫn đảm bảo đầy đủ dinh dưỡng và năng lượng hoạt động cho cả ngày.

    • 4 dried seaweed sheets
    • 120g / 4.2 ounces spinach (regular or baby spinach)
    • 2 eggs, beaten
    • 1/2 carrot (120g / 4.2 ounces), julienned
    • 2 to 4 imitation crab sticks (depending on the length), cut in half length ways
    • 4 sticks of BBQ Kimbap ham, cut into long strips if you didn’t buy the p-cut version (available at a Korean grocery store)
    • 4 yellow radish pickle (danmuji), cut into long strips if you didn’t buy the p-cut version
    • (optional) 12 strips seasoned edible burdock root (available at a Korean grocery store. You can buy the one that’s packaged together with yellow radish pickle like this picture. It’s also sold inpidually.)
    • 2 1/2 cups cooked short grain rice
    • 2 Tbsp sesame oil, pided
    • 3/8 tsp fine sea salt (or more to taste), pided

    Alternative ingredients/ Substitution

    • Sliced cheese or cream cheese
    • Bulgogi (Korean BBQ beef)
    • Kimchi
    • Yubu (inariage)

    Thời gian cần thiết: 0 ngày, 2 giờ và 30 phút.

    Trình bày Công thức và cách làm bánh Kimbap bằng tiếng anh hấp dẫn từ Massageishealthy:

    1. Rinse the spinach and parboil it in rapidly boiling water (30 seconds to 1 minute). Drain the water away and run some cold water over the spinach.

      Gently squeeze the spinach to remove any excess water. Put the spinach into a bowl. Add 1/8 tsp salt and 1/2 Tbsp sesame oil then mix them well.

    2. Gather all the kimbap ingredients at the ‘kimbap rolling station’. This makes it easy to assemble.

    3. Now fill the seaweed with the filing ingredients. Make sure you evenly use the ingredients so that you’re not short of them later.

      Place one yellow radish pickle at about 1/3 point of the seaweed then add three burdock strips, one ham strip, one crab stick around it. Then pile up a few eggs strips, carrot sticks, and some spinach. Then roll the seaweed.

      If the seaweed doesn’t stick, paste some water on the gap you left in step 6. You can also use a few grains of cooked rice in this gap. Set the rolled kimbap aside.

    4. Repeat the step 6 and 7 with the remaining ingredients.

    5. Line up all kimbap on a cutting board and paste some sesame oil (1 Tbsp) around the seaweed surface. Slice kimbap into bite size pieces. Serve.

      You normally serve kimbap with sliced yellow radish pickles. It doesn’t require a dipping sauce like sushi rolls do. However, if you want, you can serve it with some soy sauce.

    Sliced kimbap in an air tight container can be refrigerated for several hours without compromising the flavor and the texture. However, if you store these kimbap overnight, the rice will most likely go dry.

    If planning on eating it the next day, store kimbap unsliced and keep them well packaged in the fridge. Leave at room temperature about 30 mins prior to serving then slice. Even with this effort, kimbap rice could still go dry, but less then storing sliced kimbap. Therefore, it’s best to eat it all up on the day you make it.

    Many Koreans coat day old kimbap in beaten egg mixture and pan fry them first before eating them. It is supposed to disguise the dryness of the kimbap.

    --- Bài cũ hơn ---

  • 7 Cách Làm Sushi Cá Hồi, Làm Sushi Ngon Kiểu Việt Nam, Làm Cơm Cuộn Sushi Không Cần Mành Tre Cực Ngon Cực Dễ
  • Cách Làm Sushi Cá Hồi Sống Đơn Giản
  • Chi Tiết Cách Làm Sushi Cá Hồi Nhật Bản Bổ Dưỡng Tại Nhà
  • Cách Làm Sushi Cá Hồi Sống Ngon Tuyệt Tại Nhà
  • Cách Làm Sushi Chiên Giòn Ngon Và Cực Kỳ Độc Đáo
  • Cách Làm Mì Ý Bằng Tiếng Anh

    --- Bài mới hơn ---

  • Ý Nghĩa Và Cách Làm Món Mì Tương Đen Hàn Quốc
  • 2 Cách Làm Món Mỳ Ý Sốt Hải Sản Nóng Hổi Ngon Tuyệt Vời
  • Cách Làm Mực Hấp Bia Sả Thơm Ngon Đơn Giản Nhất Tại Nhà
  • Không Thể Rời Đũa Với Món Mực Nhồi Thịt Chiên Dai Dai Giòn Giòn
  • Hướng Dẫn Cách Làm Nui Xào Trứng Đảm Bảo Đã Ăn Là Nghiền
  • Mỳ ý Spaghetti – Món ăn hấp dẫn của mọi người

    Spaghetti is a long, thin, solid, cylindrical pasta. Spaghettoni is a thicker form of spaghetti, while capellini is a very thin spaghetti. It is a staple food of traditional Italian cuisine.

    Like other pasta, spaghetti is made of milled wheat and water and sometimes enriched with vitamins and minerals.

    Authentic Italian spaghetti is made from durum wheat semolina, but elsewhere it may be made with other kinds of flour. Typically the pasta is white because refined flour is used, but whole wheat flour may be added.

    Originally, spaghetti was notably long, but shorter lengths gained in popularity during the latter half of the 20th century and now it is most commonly available in 25-30 cm (10-12 in) lengths.

    A variety of pasta dishes are based on it, and it is frequently served with tomato sauce or meat or vegetables.

    Công thức nấu mỳ ý bằng tiếng anh

    • 12 ounces dry spaghetti, uncooked
    • 2 tablespoons Pure Wesson® Canola Oil
    • 1 cup chopped onion
    • 2 tablespoons minced garlic
    • 1 pound ground round beef (85% lean)
    • 1 can (24 oz each) Traditional Pasta Sauce
    • Grated Parmesan cheese, optional

    Thời gian cần thiết: 0 ngày, 2 giờ và 30 phút.

    Nguyên liệu và công thức nấu mỳ ý bằng tiếng anh từ Massageishealthy

    1. Step 1: Bringing the water to a boil

      Fill a large pot with plenty of cold water (use 3 quarts water for 4 to 8 ounces dried spaghetti). If desired, add a little salt to the water for seasoning.

      Some people add a tablespoon of olive oil or cooking oil to the water to keep the spaghetti from sticking together, but this isn’t necessary as long as you use enough water and stir the spaghetti occasionally during cooking.

      The downside of using oil in the water is that it tends to keep the sauce from adhering to the pasta. Bring the water to boiling.

    2. Step 2: Adding the spaghetti

      Once the water is boiling, add the spaghetti a little at a time so the water doesn’t stop boiling.

      Reduce the heat slightly so the water doesn’t boil over; boil, uncovered, until the spaghetti is al dente, using the package directions as a guide for timing.

    3. Step 3: Testing doneness

      The desired doneness for pasta is called al dente, which is Italian for “to the tooth.” This means cooked until the pasta has a firm, chewy texture.

      Test near the end of the cooking time by giving the spaghetti a taste. Under-cooked pasta will have a hard core, and overcooked pasta will be sticky and soggy.

    4. Step 4: Draining and using

      When the spaghetti is done, drain it in a colander and shake well to remove excess water that would make the sauce runny.

      Do not rinse the spaghetti because it removes the light coating of starch that helps the sauce and seasonings cling. Pasta continues to cook after draining, so try to serve it immediately.

      Tip: If your drained spaghetti needs to sit before using, return it to the warm cooking pan (off the heat), toss it with a little butter or olive oil to pvent sticking, and cover for up to 15 minutes.

    5. Once you know how to cook spaghetti, try your hand at homemade marinara sauce. It’s quick, easy, and ready in under an hour.

      Finely chop 1 large onion, 1 medium carrot, and 1 stalk celery. In a large saucepan cook onion, carrot, celery, and 3 cloves minced garlic in 2 tablespoons hot oil over medium heat about 10 minutes or until very tender, stirring occasionally.

      Stir in two 15-ounce cans tomato sauce, 1 cup water, 1 cup dry red wine, 3 tablespoons snipped fresh Italian (flat-leaf) parsley, 2 tablespoons snipped fresh basil, 1 tablespoon tomato paste, 1 tablespoon dried Italian seasoning, 2 to 3 teaspoons sugar, 3 bay leaves, 1/2 teaspoon salt, and 1/4 teaspoon black pepper.

      Bring sauce to boiling; reduce heat. Simmer, uncovered, 45 minutes, stirring occasionally or until desired consistency. Makes about 4-3/4 cups sauce. If desired, ladle cooled sauce into freezer containers and freeze for up to 3 months.

    Nguồn: Bhg

    --- Bài cũ hơn ---

  • Mỳ Ý Sốt Kem Gà Nấm
  • 3 Cách Làm Món Mực Xào Chua Ngọt Thơm Ngon Ngọt Vị
  • Cách Xào Mì Tôm Trứng, Thịt Bò Cực Giòn Ngon Mà Đơn Giản
  • Cách Làm Mì Xào Trứng Đơn Giản Cho Bữa Sáng Cực Ngon Tại Nhà
  • Cách Làm Mì Xào Giòn Mềm Ngon Đổi Vị Món Điểm Tâm Cuối Tuần
  • Cách Làm Gà Rán Bằng Tiếng Anh

    --- Bài mới hơn ---

  • Cùng Vào Bếp Với Các Cách Làm Món Vả Trộn Chay Cực Ngon
  • Cách Làm Cánh Gà Chiên Nước Mắm Bằng Tiếng Anh Chỉ Với 5 Bước
  • Làm Món Thịt Dê Áp Chảo Ngon Đúng Điệu
  • 7 Món Măng Tây Xào Ngon Mà Dễ Chế Biến Nhất Hiện Nay
  • Các Món Ăn Vặt Hàn Quốc Dễ Làm Nhất Dành Cho Fan Đồ Ăn Hàn
  • Bí quyết và cách làm gà rán (cánh gà rán) bằng tiếng Anh siêu đơn giản. Gà rán tiếng anh là gì Fried chicken. Gà là một trong những loại nguyên liệu quen thuộc và phổ biến nhất thường thấy trong các bữa ăn hằng ngày.

    Từ gà bạn có thể thoả thích chế biến thành vô số những món ăn ngon, trong đó phải kể đến những món như: gà xào, gà nướng, gà luộc, gà chiên và không thể bỏ qua món gà rán theo phong cách Châu Âu nhưng rất được ưa chuộng.

    Cuối tuần trổ tài với cách làm gà rán bằng tiếng anh thú vị

    Gà rán – món ăn hấp dẫn mọi lứa tuổi

    Fried chicken (also referred to as Southern fried chicken for the variant in the United States) is a dish consisting of chicken pieces usually from broiler chickens which have been floured or battered and then pan-fried, deep fried, or pssure fried.

    The breading adds a crisp coating or crust to the exterior of the chicken. What separates fried chicken from other fried forms of chicken is that generally the chicken is cut at the joints, and the bones and skin are left intact. Crisp well-seasoned skin, rendered of excess fat, is a hallmark of well made fried chicken.

    When being cooked, fried chicken is often pided into smaller pieces. The chicken is then generally covered in a batter, often consisting of ingredients such as eggs or milk, and a thickener such as flour.

    This is used to create a crust on the exterior of the meat. In addition, seasoning is often added at this stage. Once the chicken is ready to be cooked, it is placed in a deep fryer, frying pan or pssure cooker (depending on the method used) and fried in lard or a type of oil.

    Chuẩn bị nguyên liệu làm gà rán

    • 1 broiler/fryer chicken (about 3 pounds), cut in pieces
    • 3/4 to 1 cup buttermilk
    • Oil for frying
    • Coating
    • 1-1/2 to 2 cups all-purpose flour
    • 1-1/2 teaspoons salt
    • 1/2 teaspoon pepper
    • 1/2 teaspoon garlic powder
    • 1/2 teaspoon onion powder
    • 1 tablespoon paprika
    • 1/4 teaspoon ground sage
    • 1/4 teaspoon ground thyme
    • 1/8 teaspoon baking powder

    Hướng dẫn cách làm gà rán bằng tiếng anh thơm ngon

    Regarding chicken: For this recipe we use 2 drumsticks, 2 thighs, 4 breast pieces and 2 wings. Save the backbone and wingtips for making chicken stock. You can use packaged cut chicken, buy a whole bird and cut it yourself, or ask your butcher to do the job.

    Thời gian cần thiết: 0 ngày, 2 giờ và 30 phút.

    Hướng dẫn cách làm gà rán bằng tiếng anh thơm ngon từ Massageishealthy:

    1. Step 1: Soak in buttermilk

      Remove any excess moisture from your chicken pieces by patting them dry with paper towels. Place them in a large flat dish with high sides.

      Time for a buttermilk bath! Pour the buttermilk over the chicken, then cover and refrigerate at least an hour. (Leaving it overnight works, too.)

      Test Kitchen tip: Don’t let the chicken soak for longer than 24 hours. The acid in the buttermilk will turn the meat mushy!

      What’s with the buttermilk?

      Many recipes for fried chicken will use milk and eggs, but we found that buttermilk gives the chicken an irresistibly tangy flavor that helps brighten up the dish.

      Also, the acidic composition of buttermilk (or alternatively, plain yogurt) helps tenderize the chicken. Tasty and tender, you say? Count us in.

    2. In a large resealable plastic bag, add the ingredients listed for the coating. Give it a shake to combine. Carefully place a single piece of your buttermilk-soaked chicken into the bag. Shake to coat.

      You’ll want the chicken to have ample coating, so make sure every inch gets dredged. Remove from the bag and lay it on a sheet of waxed paper to dry. Repeat with the remaining chicken.

      Test Kitchen tip: Plastic bags work wonders with cutting down the mess, but you can always combine the breading ingredients in a large bowl and toss the chicken that way.

      All of the chicken pieces have been coated and placed on the parchment paper and arranged so they are not touching.

      The secret to making that coating stick to your chicken? Patience. Give the chicken extra time to rest after coating (15 minutes should do).

      During this time the moisture from the buttermilk will become evenly distributed, helping the coating adhere.

    3. Let’s get frying! Still a little nervous? Read our guide for how to deep fry with confidence.

      In a Dutch oven or other deep skillet, heat 1/2-in. of oil over medium heat until it reaches 350°. Carefully add a few pieces of chicken into the oil, making sure not to overcrowd the pan.

      Cook, uncovered, for 7-8 minutes per side. Turn occasionally until the coating turns dark golden brown and the meat is no longer pink. Remove and place onto paper towels, keeping warm.

      Test Kitchen tip: The key to a crispy coat is to fry the chicken 2-3 pieces at a time. If you add too much to the pot, the temperature will drop too quick, giving your chicken a soggy coating.

      After frying your first batch of chicken, wait to let the temperature of the oil return to 350° before adding the next batch.

      Test Kitchen tip: Don’t panic if the breading browns before the meat is cooked. Place the chicken on a baking pan and bake it in a 350° oven, until completely cooked.

    4. Before digging in, let your chicken rest for a few minutes. This helps the chicken’s moisture redistribute throughout the meat (aka the chicken gets more juicy!).

      Resting also helps the outer coating crisp up and excess oil drain. The result? Perfectly crisp, better-than-any-restaurant chicken you and your family will wolf down. Enjoy!

    5. Step 5: Wondering what to do with that oil?

      Let it cool. Then strain through a fine mesh sieve to remove residue and store. The easiest place to store oil is in its original container, but spare glass jars work, too.

    Thế là chỉ cần vài bước đơn giản là bạn đã có ngay một đĩa cánh gà rán vô cùng hấp dẫn và thơm ngon rồi đấy.

    Nguồn: Tasteofhome

    --- Bài cũ hơn ---

  • 5 Cách Nấu Cháo Với Thịt Gà Cho Bé Ăn Dặm Ngon Miệng
  • 9 Cách Chế Biến Ức Gà Cho Gymer “ngon” Ăn Mãi Không Chán
  • Cách Chế Biến Các Món Ăn Dặm Kiểu Nhật Cho Bé
  • Cách Nấu Thịt Bò Kho Tàu Kiểu Nghệ An Thơm Ngon Ngày Tết
  • Cách Làm Gà Hấp Muối Sả Rượu Trắng Lá Chanh Thơm Phức Để Đãi Khách
  • Cách Làm Khoai Tây Chiên Bằng Tiếng Anh, Tên Tiếng Anh Là Gì?

    --- Bài mới hơn ---

  • Cách Làm Món Gỏi Bò Ngũ Sắc Chuẩn Cho Món Ăn Khai Vị
  • Bật Mí Cách Làm Món Ăn Tiệc Cưới Khai Vị Đặc Trưng Tại Diamond Place
  • Cách Làm Kho Quẹt Ngon, Chuẩn Vị Của Người Nam Bộ
  • Cách Làm 10 Loại Thịt Khô Ngon Quên Sầu Càng Ăn Càng Mê
  • Mách Bạn Thực Đơn Low Carb Cực Chuẩn Ăn Thịt Thả Ga Mà Không Lo Tăng Cân
  • Khoai tây chiên tiếng anh là French Fries được xem là một món ăn vặt vô cùng hấp dẫn được nhiều người yêu thích, đặc biệt là trẻ em bởi vị ngọt ngọt giòn giòn thú vị.

    Vài nét về món khoai tây chiên hấp dẫn

    Homemade French fries are crazy delicious. The best fries are double-fried, first at a lower temperature to cook them through, then drained and allowed to cool before being dipped into hotter oil to crisp them up to golden perfection.

    This recipe is very flexible-you can make as many or as few fries as you like. Plan on at least one large potato worth of fries per person, but you can certainly make do with less and people can eat many, many more.

    Consider balancing the inconvenience of doing several batches (and the counter space and time it demands) with doing enough to make the hassle of frying (what with the hot oil and the draining and what not) worthwhile. Many people will find 4 to 6 potatoes for 4 to 8 people do-able and worthwhile. Homemade fries are both the traditional accompaniment and a particular treat with perfect hamburgers, juicy seared steak, or steamed mussels.

    Trình bày cách làm khoai tây chiên bằng tiếng anh đơn giản

    1. Ingredients

    • 2 1/2 pounds russet potatoes
    • Vegetable or peanut oil, for frying
    • Sea salt, for sprinkling
    • Ketchup and mayonnaise, mixed, for serving

    2. Instructions

    Whether you peel the potatoes or not is up to you. Peeled or not, the cut is absolutely key when making fries. If you have a kitchen mandoline, this is the time to break it out and use it.

    If not, cut each potato in half the long way, lay the cut side flat on the cutting surface and cut into 1/2-inch to 1/4-inch slices. Stack these slices and cut into the same width sticks. Repeat with remaining potatoes.

    Put the cut potatoes in a large bowl, cover with cool water, and soak for at least 20 minutes. This step gets rid of excess starch, resulting in fluffier and crisper fries.

    Drain the potatoes and pat them dry with paper towels or a clean kitchen towel. Arrange them in a single layer to air-dry for a bit. The drier the better.

    Bring at least 2 inches of oil in a large heavy pot to about 325F. Fry potatoes, in batches, if necessary, at this fairly low temperature until the fries are cooked through but still as pale as they were when you put them in the oil, about 5 minutes.

    Lift the fries out of the oil using a slotted spoon or frying basket. Drain them on a cooling rack (set over a baking sheet or pan to catch the drips) or on layers of paper towels. Let sit until completely cool-at least 30 minutes and up to several hours.

    Note: You can ppare the fries up through this step up to a day ahead of serving them.

    Bring the oil up to the 350F-375F range. Use a thermometer or test the oil by dropping a fry in it – the oil should sizzle actively, but not violently, around the fry immediately.

    If it sputters and sizzles aggressively, bring the temperature down until you get an active yet steady sizzle when you add a fry to the oil.

    Add the fries, working in batches if necessary to keep them in a single layer in the oil, and cook until golden or starting to turn golden brown, depending on how well done you…

    Lift the fries out of the oil with a slotted spoon or frying basket. Drain them, again, on a cooling rack set over a pan or on layers of paper towels.

    Most people will want to sprinkle their fries with fine sea salt while they are still laid out in a single layer draining. To serve: pile them onto a platter or into a bowl.

    If you’ve made a particularly large batch for a crowd, consider serving them on a layer of brown butcher paper in the middle of the table-it’s heaps of fun.

    No matter how you serve them, be sure to serve the fries while they’re still warm.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Mua Bếp Chiên Nhúng Điện Giá Rẻ Chất Lượng Cao Tại Tiến Mạnh
  • Cách Làm Pate Gan Gà Kiểu Pháp Cực Ngon Tại Nhà
  • Không Nên Bỏ Qua Hai Món Ăn Không Sử Dụng Nhiệt Dưới Đây
  • Top Các Món Ăn Không Sử Dụng Nhiệt Độ
  • Bài 7: Thực Hành Chế Biến Các Món Ăn Không Sử Dụng Nhiệt
  • Cơm Chiên Dương Châu Tiếng Anh Là Gì, Cách Làm Bằng Tiếng Anh

    --- Bài mới hơn ---

  • Cách Làm Cơm Chiên Dương Châu Ngon
  • Học Cách Làm Cua Biển Rang Me Siêu Ngon Chiêu Đãi Cả Nhà
  • Cách Làm Càng Cua Rang Muối Siêu Ngon, Bổ Dưỡng Siêu Hấp Dẫn
  • Cua Rang Me Chua Chua Beo Béo Mà Ngon Xao Xuyến
  • Cách Làm Cua Rang Me Chua Ngọt Từ Nhiều Loại Khác Nhau Tại Nhà
  • Cơm chiên dương châu tiếng anh là Yang Chow Fried Rice. Cơm chiên Dương Châu là một món ăn bắt nguồn từ Trung Hoa nhưng lại trở thành một phần quen thuộc trong thực đơn của người Việt Nam chúng ta.

    Đây là một món khai vị thường được lựa chọn, đóng vai trò không nhỏ trong sự thành công của các bữa tiệc.

    Hướng dẫn cách làm cơm chiên Dương Châu bằng tiếng Anh ngon và siêu dễ

    Cơm chiên Dương Châu (tên trong chữ Hán: 揚州炒飯) là một loại cơm chiên nổi tiếng thế giới, là một món ăn ngon và nổi tiếng đến nỗi hầu như tất cả các nhà hàng Trung Quốc nào cũng có cả.

    Món ăn này được xuất phát từ triều đại nhà Thanh của Trung Quốc vào năm 1754. Cơm chiên này được đặt tên là Dương Châu là do đặt theo tên của vùng Dương Châu, tương truyền là do ông Y Bỉnh Thụ của thời nhà Thanh tạo ra chứ món này không bắt nguồn từ thành phố Dương Châu.

    Chuẩn bị nguyên liệu và cách làm cơm chiên Dương Châu bằng tiếng Anh

    Yang Chow Fried Rice is probably the most eminent fried rice recipe in the Philippines – even in the whole Asian chúng tôi fried rice recipe is of oriental origin and dates back to the mid 1700s.

    Until today, the popularity of Yang Chow Fried Rice never ceases; in fact, this fried rice recipe is also popular in most of the countries in the world.

    The secret in making good Yang Chow Fried Rice lies in the completeness of the ingredients; the more ingredients are used, the better.

    Aside from the ingredient count, it is also important not to deviate with the original ingredients. This brings in good flavors that made this fried rice recipe stand out – even until this time.

    Among the necessary ingredients is Barbecued Pork. Also known as Char Siu, Barbecued Pork unleashes great flavors that make this fried rice recipe interesting. It also makes this fried rice complete – making it a meal in itself.

    Ingredients Nutrition

    • 1 tablespoon light sesame oil
    • 1 tablespoon minced fresh ginger
    • 4 garlic cloves, minced
    • 1 small red bell pepper, finely diced
    • 1 small red onion, finely diced
    • 1 cup frozen peas
    • 1 cup diced ham
    • 1⁄2 lb shrimp, peeled deveined (16-20 count)
    • 3 eggs, beaten and scrambled in large curds
    • 4 cups cooked jasmine rice
    • 2 scallions, white and green parts, thinly sliced
    • 1 teaspoon Chinese five spice powder
    • 1 teaspoon kosher salt
    • 2 -4 teaspoons dried red chilies or 2 -4 teaspoons szechuan peppercorns
    • 1⁄2 teaspoon cracked black pepper

    Thời gian cần thiết: 0 ngày, 1 giờ và 30 phút.

    Cách làm cơm chiên dương châu bằng tiếng anh từ Massageishealthy

    1. Step 1:

      Place a wok or large skillet over medium-high heat and when it is hot, add the oil.

    2. Step 2:

      Add the ginger and garlic and cook until lightly carmelized, about 1 minute.

    3. Step 3:

      Add the bell pepper, and red onion and cook for 2 minutes.

    4. Step 4:

      At this point, I add the frozen peans, ham and shrimp and cook, stirring constantly – for a couple of minutes.

    5. Step 5:

      Then I add the eggs and rice and keep moving ingredients around.I never leave the rice stick to the sides of the pan.

    6. Step 6:

      Then you can add the scallions, spices, salt and pepper, continuing to stir until heated completely 4-6 minutes. Serve immediately.

    Sự kết hợp hài hòa giữa các loại rau củ và thịt, trứng cùng với cơm đem đến cho bạn một món cơm chiên Dương Châu hấp dẫn từ màu sắc đến hương vị.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Cách Làm Cơm Chiên Dương Châu Và Cách Trang Trí Đẹp
  • 3 Cách Làm Cơm Chiên Dương Châu Ngon
  • 4 Cách Làm Cơm Chiên Dương Châu Giòn Ngon, Có Màu Vàng Đẹp (Để Bán) Đơn Giản Tại Nhà
  • Học Ngay Cách Làm Món Cơm Chiên Dương Châu Ngon Đơn Giản Tại Nhà
  • Thuyết Minh Về Cách Làm Món Bánh Xèo
  • Web hay
  • Guest-posts
  • Chủ đề top 10
  • Chủ đề top 20
  • Chủ đề top 30
  • Chủ đề top 40
  • Chủ đề top 50
  • Chủ đề top 60
  • Chủ đề top 70
  • Chủ đề top 80
  • Chủ đề top 90
  • Chủ đề top 100
  • Bài viết top 10
  • Bài viết top 20
  • Bài viết top 30
  • Bài viết top 40
  • Bài viết top 50
  • Bài viết top 60
  • Bài viết top 70
  • Bài viết top 80
  • Bài viết top 90
  • Bài viết top 100